Semester. Vad passar då bättre än att ha med en bunt böcker. Ett gäng man stått och småblängt på i bokhyllan. Plockat fram, vägt i handen för att ställa tillbaka för att det rätta tillfället inte infunnit sig.

Denna gång var det “Total och oåterkallerlig. Förlängning av vitala funktioner” av Elisabeth Mannerfeldt.

Bakom den långa titeln döljer sig en bok om att få frid med sitt sinne. En mjuk bok om att sakta anpassa sig till till det öde som vävts för en. Att missförstånd kan förfölja en under ett helt liv och skava så till den milda grad av den skuld och skam som vilar tungt att ens axlar värker.

Det är samtidigt en bok om vänskap som byggs när alternativen tagit slut. Ett brödraskap när döden inte bara knackar på dörren utan redan står i farstun för att med en vänlig gest visa att det finns en alternativ värld.

Denna bok kommer jag att minnas. Tack för den upplevelsen.

Den får 5 råttor.

#wildrat